Jeg tror ikke det er en hemmelighed, at jeg elsker pandekager. Søde pandekager, bløde pandekager, pandekager med is, pandekager med nutella, pandekager med mad – giv mig en pandekage og jeg er glad.
Jeg har fundet en pandekagehule på Israels plads – La Petanque. Den har ligget der i nogle år, men kom først ind i mit liv, sidste sommer, ved en tilfældighed og jeg har været der en del gange siden.
La Pétanque laver les galettes og de serveres i alle afskygninger og ejes af Yannick Crozier, der har forsøgt at hive den franske pandekagetradition ind i den danske madkultur.
Restauranten der ligger i kælderplan har plads til ca. 50 gæster og dobbelt op om sommeren, hvor de også serverer galetter udenfor på Israels plads, kun få meter fra torvehallerne.
Da jeg var der sidste år, var der petanquebaner på pladsen, men de er fjernet nu, efter pladsen har fået et gevaldigt løft. Restauranten oser af fransk stemning, både med indretningen, maden, vinen og med tjenerne, der næsten alle er franske.
I dag fik jeg Galette complete – en dejlig boghvedepandekage med skinke, emmentaler og spejlæg. Den havde en perfekt sprød skorpe, uden at være tør og jeg tror måske et af stedets hemmeligheder er, at de ikke er nærige med osten.
Mr. F og jeg talte længe om dessert og jeg havde egentlig mest lyst til en pandekage med nutella, eller med citron og sukker, eller med kastanjecreme…… men jeg kunne mærke jeg ikke kunne rumme det og vi endte med at dele en Chocolat Fondant. Den var præcis som en Chocolat fondant skal være. Svampet, varm, klam, tung og helvedes lækker. Sådan en der forhindrer en i at kunne tale, fordi munden er total snerpet til af den lækreste mørke chokolade.
Jeg bliver nødt til at sige til dig, at hvis du ikke har været der, så gør dig selv den tjeneste, at komme af sted. Du kan besøge deres hjemmeside, ved at klikke her!
Vær den første til at kommentere på indlægget