Skindet der aldrig bedrager

Da jeg var 42, havde jeg endnu ingen rutiner omkring plejen af min hud. Når jeg havde råd brugte jeg den samme økologiske rosencreme under min foundation og som natcreme, ellers brugte jeg det jeg lige havde ved hånden. Jeg følte aldrig at jeg fik nok fugt ind i huden og jeg synes ofte min hud var stram, på den ikke så gode måde. Ind i mellem når det tog mig, fjernede jeg min makeup inden jeg gik i seng, men for det meste fjernede jeg det først om morgenen, inden jeg tilførte nyt og det foregik altid med vand og sæbe og ikke særlig grundigt. Jeg brugte dog ikke meget makeup og når jeg ser tilbage, har jeg svært ved at forstå hvorfor – det er jo sjovt.

En dag faldt jeg tilfældigvis over en makeup tutorial på facebook med den for mig total ukendte makeup artist Lisa Eldridge. Jeg blev fascineret af hende og hendes fantastiske film og fik hurtigt set dem alle. Den ene makeup artist tog den anden og efterhånden fulgte mange efter…

Jeg købte pludselig makeup som aldrig før. Jeg begyndte at lege og skiftede ofte stil – den ene dag var jeg rockabilly 50ér babe og den næste dag kunne jeg være ”helt uden makeup”. Sådan leger jeg stadig, men det gik op for mig at ingen kvinde ser godt ud, hvis huden er doven og grå og selv den bedste foundation har svært ved at forskønne, hvis huden ikke er velplejet.

11751949_10153984497293368_625182467600274324_n

Jeg har altid haft en rimelig pæn hud på trods af den manglende pleje og har aldrig lidt af akne, bortset fra et par enkelte Roskilde festival efterladenskaber, men min fremskredne alder begyndte at vise sine tegn og jeg lærte at hvis jeg skulle investere i produkter, skulle det være produkter der var effektive og gode ved min hud.

Jeg begyndte ivrigt at studere hudpleje blandt andet på you tube og via blogindlæg og googlede og googlede, men jeg blev bare mere og mere forvirret, indtil jeg faldt over Sali Hughes der senere ledte mig til Caroline Hirons. To seje britiske kvinder med hver deres baggrund og mål, men jeg fandt dem begge troværdige og følger dem stadig. De damer kan jeg varmt anbefale dig at tjekke ud, hvis du vil lære noget om hudpleje.

Jeg har siden prøvet mig frem og eksperimenterer stadig, men har fortsat svært ved helt at gennemskue, hvad der er godt og hvad der er dårligt for mig. Jeg er dog kommet så langt at jeg mærker og ser efter i krogene, for en ting er hvad produkterne og eksperterne lover, en anden ting er hvad de gør ved lige netop min hud. Jeg er tilfreds når min hud ikke føles tør og når den er lyserød og fin og helst har en smule af ungdommens glød.

Hvis du er i tvivl om det er skindet eller skinnet der bedrager, kan jeg varmt anbefale dig at læse denne artikel fra Kristligt Dagblad er det skinnet eller skindet, der bedrager, som er lidt for ordelskere og i øvrigt en helt andet snak.

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Meta

Lena Skrevet af:

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *