Verdens bedste brød…

..det er noget af en påstand, men efter min mening sandt.
Ud over at være verdens bedste, så er det også verdens letteste brød at lave. Dejen skal ikke æltes, den skal være flydende, så man slipper for at få dej mellem fingrene.
Opskriften har jeg fra en god ven, som ikke husker hvor han har den fra, så hvis nogen vil tage ejerskab, så sig til.
Det er vigtigt, at du har en stegeso eller en gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen på meget høj varme. Fugten der dannes under bagningen i stegesoen, gør brødet lækkert, let og fugtigt og giver skorpen lidt bid.
Ud over stegesoen skal du bruge:
1/2 pakke gær
1 tsk salt
7 dl hvedemel (groft hvedemel kan bruges, se billederne)
3.5 dl lunken vand
1 spsk olie
Smør til at smøre stegesoen med.
Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt, olie og mel.
Dejen skal som sagt være lettere flydende, så den kan sagtens røres med en stor ske.
Lad dejen hæve et lunt sted, under et viskestykke i en times tid.
Tænd ovnen og sæt den på 250 grader og sæt den smurte stegeso ind med det samme, så den kan gradvist varmes op.
Når ovnen er varm tages stegesoen ud og dejen hældes i.
Lad den bage i 30 minutter med låg og derefter 10 minutter uden låg.
Velbekomme!

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Meta

Lena Skrevet af:

2 kommentarer

  1. Josephine
    10. november 2017
    Svar

    Hej, jeg undre mig over at dejen ikke er særligt flydende, selvom jeg har fugt den til mindste detalje TO gange, med forskelligt hvedemel, for at være sikker? Hvad gør jeg galt?
    Mvh 🙂

    • Lena
      16. november 2017
      Svar

      Hej Josephine.
      Jeg kan ikke lige gennemskue, hvad du har gjort galt. Gennemførte du din bagning alligevel, selvom dejen var mere fast? i så fald, hvordan blev resultatet?
      Jeg tænker at du næste gang kan tilføre lidt mere vand – det gør jeg selv. Jeg bruger forskelligt mel og det suger forskelligt. Opskrifter skal altid justeres, synes jeg.
      Kh. Lenathesurfwriter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *