Jeg har været rigtig meget i tvivl om jeg skulle dele dette sted med nogen, da jeg er bange for, at det vil blive overrendt og pisset på. Nu gør jeg det. Det er som med så meget andet. Jeg svært ved at holde kæft, når jeg er begejstret.
Mine damer og herrer, lad mig præsentere La Banchina!
La Banchina, der betyder bådebro på italiensk, ligger på Refshalevej 141 A. Du kan komme dertil på cykel, med bus, med bil og båd, eller du kan tage havnebussen og stå af ved endestoppet.
Iværksætterne er de samme, der står bag de to italienske restauranter Il Buco og Alimentari.
La Banchina har til huse i en lille gammel træbygning, der oprindeligt var hovedvagtbygningen ved B&W og som dengang fungerede som bådventesal. I dag bliver der lavet lækker mad.
Huset kan rumme omtrent 15 spisende gæster, men er vejret godt, er det uden for man sidder, og der er plads til en hel del.
De gange jeg har været derude har det været pænt besøgt. Folk sidder rundt omkring på de tre bådebroer på stole eller på selve bådebroen. De sidder rundt omkring hovedbygningen i en af de hyggelige kroge, eller de sidder i både, der har lagt til kaj.
Der findes efter min mening ikke et bedre spot i København. Det er en lille oase med udsigt over vandet og til marinekasernen, og bliver man der længe nok, kan man opleve solen skydes ned fra kanonerne på kasernen.
Man kan spise morgenmad, frokost og aftensmad og menukortet er simpelt, men godt. Denne aften, fik jeg fiskerisotto, der var perfekt balanceret mellem creme og al dente. Personligt holder jeg meget af det simple, for når udvalget er for stort, har jeg svært at beslutte mig.
La Banchina er på den måde ideelt for sådan en som mig.
Er du til fine hvide duge på bordene, 10 retters menuer og tjenere med hvide handsker i et moderne interiør er La Banchina ikke noget for dig. Men er du derimod til det simple, det rå, det uhøjtidelige og det afslappede, og sætter pris på lækre fiskeretter og økovin, så se at komme afsted.
Atmosfæren er afslappet og datiden hænger som en tryg dyne hen over stedet, der engang blev forladt, men som er fundet igen og nu får lov at være i sin gamle form, men med nye intentioner.
Næste gang jeg skal derud, skal være en tidlig morgen, når solen lige er stået op. Jeg er ret sikker på, at La Banchina også kan noget på det tidspunkt.
Stemningen derude er helt speciel, og hvis du rigtig skal forstå det bliver du nødt til at tage derud. God mad, serveret med venlighed og toppet med den smukkeste udsigt.
Bon Appetit!
Vær den første til at kommentere på indlægget