Rabarbersæsonen er her og det er nu der skal høstes rabarber til resten af sommeren. Om du skal fange dem i dit supermarked eller i din have, er ligegyldigt, men det er nu du skal ordne dem og lægge dem på frys.
Rhubarb’Lena er den perfekte sommerdrink til bryllup, havefest eller bare til at nyde en varm sommeraften. Den blev opfundet i forbindelse med et drinkbattle jeg var inviteret til, hvor jeg naturligvis vandt og du kan jo selv rode med opskriften og finde ud af hvorfor.
Rabarbersaft 4 liter
1 kg modne, røde rabarber
250 g jordbær
250 g rørsukker
3 liter vand
1 vaniljestang
½ dl. Cidereddike
Rens og hak rabarberne i grove skiver og smid dem i en gryde med vand, cidereddieke, vanilje og jordbær. Når saften koger skal den have 5 min på lav varme. Sluk og lad saften trække i minimum 20-25 minutter også gerne længere. Lad den køle ned, si den og hæld den på flaske eller kande og stil den på køl. Den kan holde ca. en uges tid. Saften er lækker og frisk og kan sagtens nydes af børn og voksne helt uden alkohol.
Og nu til den perfekte sommerdrink
Rhubarb’lena
4 cl vodka
8-10 cl rabarbersaft
en stor ske guf (æggehvide med sukker der er piskes luftig med lidt vanilje).
God nydning!
Vær den første til at kommentere på indlægget